Добави в количка

Добави в количка
Име на продукта
Категории Филтри Сортирай
Детски велосипеди

Детски велосипеди

Продукти на страница
Детски велосипеди

Детски велосипеди

            Несъмнено всеки любител колоездач би желал да предаде любовта към спорта и на своите деца. Първата и най-важна стъпка това да се случи, определено е, избирането и закупуването на детски колела.

Детски колела 1
Детски колела от Bike Zone

Макар и според малчуганите най-важната характеристика на детските колела да е техния цвят, то ние възрастните трябва да сме наясно, че не това е от единствено значение при  избирането.  На пазара може да бъде намерено богато разнообразие от цветови гами, но изключително важно е детските колела, също така да са издръжливи и надеждни, за да може  да се справя с всички бъдещи приключения на малчугана и без да го излага на допълнителен риск. 

 

 

 

 

 

 

Виж повече

В следващите редове ще разберете повече за важните характеристики, на които трябва да се обърне внимание и как да определите точно кои детски колела са най –подходящи за вашето дете.

Кои детски колела са подходящи за моите деца?

Първото и най-важно нещо, което трябва да се вземе предвид при закупуването на детско колело е неговият размер. Детски колела в неподходящ за детето размер (особено  по-голям) би бил труден за управление и неудобен, което несъмнено би развалило удоволствието от колоезденето и би изложило детето ви на по-голям риск. Именно поради тази причина не бива да се подлъгваме и да купуваме  по-голям велосипед  с идеята, че малчуганът растейки ще може да го ползва по-дълго.

Детски колела 2
Детски колела - как да изберем подходящи

Друга важна характеристика е материалът, от който е изработена  рамката на детските колела. Детските колела се произвеждат предимно с материал на рамката стомана или алуминий, като алуминиевите детски колела са по-леки. Изключение  от тези правила правят така наречените „баланс колела“, при които широко популярен материал е и дървото.

Както при колелата за възрастни, при закупуването на детски колела от по-високия ценови диапазон би осигурил по-добро качество на компонентите на велосипеда и по-голяма лекота, но трябва също да се има предвид , че велосипедът ще бъде бързо израснат от детето.

Все пак един от водещите показатели при избора детско колело е детето ви да хареса визията на своя нов велосипед. 

Определяне на подходящ размер на детските колела

Детски колела 3
Детски колела - избор на подходящ размер

Повечето детски колела са с регулируема височина на кормилото и седалката, но основното по което се оразмеряват детските колела е диаметърът на колелото им, като всеки размер се отнася за определена възрастова група. Най-добрият начин да изберете детско колело е да знаете височината на вашето дете.

Различните размери детски колела са съобразени с възрастта на децата, които ще ги използват. Съотвено ако детето ви е в детската градина, за него ще бъде подходящо един тип детски колела, ако е по-голямо – друг тип.

Обикновено детските колела, предназначени за предучилищната възраст се делят на две категории – стандартни и баланс колела (баланс колелата са без педали или спирачки). И двата типа детски колела са много популярни сред малчуганите. Изборът зависи от личните предпочитания на детето. Но и при едните, и при другите, вашето дете ще може изцяло да почувства удоволствието от карането на детски велосипед.

Детски колела и различните размери:

- Детски колела с размер 16``.

Детските колела с 16 цолови капли са насочени към малчугани на възраст между 3 и 5 години или за височина от 90см до 115см. Характерни при тази възрастова група са помощните колела, чиято цел е да помогнат на детето да придобие увереност в умението си да поддържа баланс, докато върти педалите.

Много спорове има относно това дали тези помощни колела всъщност не пречат вместо да помагат на децата, но в крайна сметка  поставянето им е въпрос на избор и зависи единствено от индивидуалните желания на дете и родител.

Независимо, обаче, от това дали малчуганът е получил детски велосипед с помощни колела или не, ви съветваме да не притискате прекалено малкият бъдещ велосипедист и да го оставите да се учи със своите темпове, за да може истински да заобича колоезденето.

Детски колела 4
Детски колела - разнообразие от размери

При тази възраст е важно да се изберат по-леки детски колела,  за да не се измори  бързо детето.

Повечето детски колела в тази категория имат една скорост, а спирачките могат да бъдат V-brake или комбинация от V-brake и контра .

- Детски колела с размер 18``.

Детските колела с 18 цолови капли са насочени към малчугани на възраст между 4 и 6 години или за височина от 100см до 125см. Както при по-малкия цолаж, така и при детските колела с 18 инчови гуми имаме една скорост и помощни колела. Тези детски колела се произвеждат със стоманени и алуминиеви рамки. В повечето случаи имат  калници, а кормилото е извито назад, за да може детето да е с по-изправена стойка на своето детско колело.

  • Детски колела с размер 20``.

При този размер детски колела имаме два варианта. Тези детски велосипеди могат да бъдат с помощни колела или без, но със скорости. При детските колела с размер на гумата 20`` и помощни колела важат същите характеристики, както при 16 и 18 цоловите. Детските колела с 20`` гуми и скорости са оборудвани с 6 или 7 скорости, като в повечето случаи те са на добре познатата марка Shimano. Този размер е подходящ за деца с ръст от 105 до 130см. Спирачките могат да бъдат, както V-brake, така и в комбинация V-brake и контра за детските велосипеди с помощни колела.

Детски колела 5
Детски колела - изберете от Bike Zone

- Детски колела с размер 24`` и 26``.

Тези детски колела са подходящи за деца над 8 годишна възраст и не освен по размера не се различават от велосипедите за възрастни. В тази група детските колела се предлагат само със скорости, а спирачките вече могат да бъдат освен V-brake и дискови, хидравлични или механични. Детските колела с размер на гумите 26`` могат да се предлагат с различен размер на рамката според ръста на вашето дете.

Доста популярни сред подрастващите са така наречените Dirt jump колела или иначе казано подходящи за скокове и трикове. Тези детски колела са с размер 26`` и имат по-скосена геометрия на рамката и са подходящи за изпълнение на трикове.

  • Детски колела с размер 27,5`` и 29``

Тази група не можем да я отнесем точно към детските колела, защото с тези размери се произвеждат и повечето от велосипедите за възрастни. При тези цолажи е много важен избора на правилния размер на рамката за вашето дете. В повечето случаи тези велосипеди са подходящи за тийнейджърите или за деца с ръст над 145см. При тези детски колела вече имаме всички екстри, които можем да видим и в един велосипед за възрастен, а именно по-добри амортисьор, по-добри скоростни и системи и тн.

В заключение, можем да стигнем до извода, че  изборът на детски колела е много важен, защото добре подбраният велосипед може да запали колоездача във вашето дете.

Кои детски колела са подходящи за моите деца?

Определяне на подходящ размер на детските колела

Детски колела и различните размери: